Topic: Dash doesn't automatically reconnect to network after power outage

I have a pair of Sony Dashes running Chumby Software and when I loose power one of the Dashes automatically finds my wireless network and the other one gets stuck on the network discovery screen and I have to select a network and click next several times to get back to the clock. 

Is there a setting/button that I am missing that will get my second Dash to automatically log into the network?

Re: Dash doesn't automatically reconnect to network after power outage

It sounds like one is failing to set up the network as fast as the other one.  All else being equal, that's usually due to a weak signal.

Please physically swap the units to see if the problem is with the device or the location.

Re: Dash doesn't automatically reconnect to network after power outage

I have a Chumby 8 in my garage. The signal quality isn't great out there. Sometimes it will fail to auto-connect when it reboots. It does run fine once it is connected.

Tar, feathers, congress. Some assembly required.

4 (edited by Wally 2018-11-18 05:48:46)

Re: Dash doesn't automatically reconnect to network after power outage

@bobster99 I have the same problem that U. This is not about wireless quality signal. Did you solve it ?

5 (edited by shezam 2018-11-27 05:34:29)

Re: Dash doesn't automatically reconnect to network after power outage

Very strange....Same reconnect issue here as well. I did not relocate either my Dash or Router, but recently after any reboot my Dash has issues automatically connecting to my network. It keeps searching and fails.  Once I bring it closer (much closer) then it picks up the network! What could be the issue?  The signal detection on the dash has degraded, bizarre?   I have not noticed any other issues at my home with the Router....Help/Advice, etc.....  sad

Re: Dash doesn't automatically reconnect to network after power outage

BoloMKXXVIII wrote:

I have a Chumby 8 in my garage. The signal quality isn't great out there. Sometimes it will fail to auto-connect when it reboots. It does run fine once it is connected.

Thanks, but my issue is more than just sometimes; since recently, it happens to go into try to reconnect and fail mode every time after a reboot, unless I move it much closer to the router.  Router is fine, no other issues, but the Dash has perhaps 'decayed' it signal pick up detection capabilities over the years ?!?!?